greek
english
 

 

ΙΟΥΛΙΟΣ Γ. ABBOTT

ΔIΠΛ. ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ- ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ E. P. F. L.

ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ 6 - THΛ. 2310 / 835.542-835.543

FAX 2310 838 881

T.K.546 43 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

e-mail : makte@hol.gr

 

 

                                                                      Θεσσαλονίκη, 23 Απριλίου 2014

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Ε.Κ.Σ ΚΥΡΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΘΕΜΕΛΙΔΗ

 

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε

Εδώ και ένα χρόνο ασκείτε τα καθήκοντα προέδρου του Δ.Σ. του Εθνικού Καυταζογλείου Σταδίου. Επ’ αυτού επιτρέψτε μου να σας επισημάνω τα παρακάτω:

 

1ον ΚΑΡΤΑ ΕΙΣΟΔΟΥ ΑΘΛΟΥΜΕΝΩΝ - ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΑΝΤΙΤΙΜΟΥ

Σας παρακαλούμε να προσκομίσετε στοιχεία που να υποδεικνύουν ότι έχετε το δικαίωμα να επιβάλετε μηνιαία κάρτα εισόδου, με αντίτιμο σε χώρους του Ε.Κ.Σ.

Στην προγραμματισμένη δημόσια ενημέρωση που κάνατε στις 20/11/13 στην αίθουσα τύπου του σταδίου προς όλους τους αθλητικούς φορείς που έχουν σχέση με το Καυταζόγλειο, μας ενημερώσατε ότι η λειτουργία του Ε.Κ.Σ. διέπεται από το ΦΕΚ 847/11-7-2000 χωρίς όμως να μας πείτε πως από κληροδότημα το Ε.Κ.Σ. εντάχθηκε στα Εθνικά Στάδια.

Παρακαλώ λοιπόν να μας γνωρίσετε με ποιους νόμους και διατάγματα το ΕΚΣ από κληροδότημα εντάχθηκε και εάν εντάχθηκε στα Εθνικά Στάδια.

 

2ον ΑΙΘΟΥΣΑ ΒΑΡΩΝ

Στα μέσα Οκτωβρίου 2013 το Δ.Σ. του οποίου είσθε πρόεδρος κλείδωσε ξαφνικά χωρίς καμία προειδοποίηση τις πόρτες στις αίθουσες βαρών της δεξιάς πτέρυγας του κτιρίου Κ3, απαγορεύοντας την χρήση τους στους ελεύθερα αθλούμενους και τους βετεράνους αθλητές στίβου της Θεσσαλονίκης. Η αιτιολογία ήταν ότι έπρεπε να συνοδεύονται από τους προπονητές τους.

Με την ιδιότητα του Προέδρου του Συνδέσμου των Βετεράνων Αθλητών Στίβου Θεσσαλονίκης (ΣΕΒΑΣΘ) σας επισκέφτηκα στις 5/11/13 στα γραφεία του Γενικού Διευθυντή κυρίου Π Πετρίδη και σας ενημέρωσα ότι από κατασκευής του κτιρίου Κ3 που παραδόθηκε για χρήση στα τέλη του 2004 μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου 2013 οι βετεράνοι αθλητές ανελλιπώς χρησιμοποιούσαν την αίθουσα των βαρών. Μου υποδείξατε να καταθέσουμε γραπτά το αίτημά μας, πράγμα το οποίο κάναμε, καταθέτοντας επιστολή στις 11/11/13 στην οποία δεν έχουμε λάβει ακόμα απάντηση.

Στην προγραμματισμένη δημόσια ενημέρωση που κάνατε στις 20/11/13 ανακοινώσατε δημόσια ότι δεν μπορεί ελεύθεροι αθλούμενοι και βετεράνοι αθλητές στίβου να κάνουν χρήση των αιθουσών βαρών. Η χρήση των αιθουσών επιτρέπεται μόνον σε μέλη σωματείων, εφόσον παρίσταται προπονητής του σωματίου, ο οποίος θα είναι ο κατά νόμο υπεύθυνος. Σε σύντομη συνομιλία που είχα μαζί σας μετά το τέλος της ενημέρωσης, σας επεσήμανα ότι κανένας βετεράνος αθλητής δεν διαθέτει προπονητή διότι είναι ο ίδιος προπονητής του εαυτού του. Μου υποδείξατε να καταθέσουμε γραπτά το αίτημά μας, πράγμα το οποίο κάναμε καταθέτοντας επιστολή στις 26/11/13 με τις θέσεις του Συνδέσμου μας στην οποία δεν έχουμε λάβει ακόμα απάντηση.

Επειδή ο χρόνος περνούσε και οι παραπάνω αίθουσες ήταν ερμητικά κλειστές, η αντίδραση και η ανησυχία των μελών μας μέρα με τη μέρα μεγάλωνε. Ένα μέλος μας με δική της πρωτοβουλία χωρίς να έχω σαν πρόεδρος την παραμικρή ενημέρωση, σας επισκέφτηκε στις 9/12 και σας ανακοινώσε ότι αναλαμβάνει σαν Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής ΤΕΦΑ Θεσσαλονίκης την ευθύνη της προπόνησης των βετεράνων αθλητών στην αίθουσα βαρών και ότι θα είναι υπεύθυνη από τον Σύνδεσμό μας για την προπόνησή μας.

Η απάντηση σας προς το μέλος μας ήταν, ότι οι βετεράνοι αθλητές δεν ανήκουν στο ΣΕΓΑΣ, άρα δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν την αίθουσα αυτή. Γιατί δεν μας γνωστοποιήσατε γραπτώς την παραπάνω θέση σας απαντώντας στις επιστολές μας έτσι ώστε να πράξουμε αναλόγως;

Πριν από 25 περίπου μέρες αναρτήσατε τις τελικές λύσεις, τις σημερινές, για τις οποίες ζητάτε 5€ για την χρήση του βοηθητικού γηπέδου και 5€ για την αίθουσα βαρών.

Παρακαλώ κύριε Θεμελίδη να μας γνωρίσετε πως μπορεί όλα όσα αναφέρονται παραπάνω να λύνονται πληρώνοντας ο κάθε χρήστης της αίθουσας 5€. Πώς λύνεται με 5€ το θέμα των προπονητών;

 

3ον ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ

Στη συνάντηση που έγινε στις 31/3/14 η ώρα 8 το πρωί μία μέρα πριν αρχίσουν τα μέτρα, σας επισκέφθηκα και σας πρότεινα την αναβολή των μέτρων μέχρι τον Σεπτέμβριο για τους εξής λόγους:

α) Η κατάσταση του βοηθητικού γηπέδου είναι κάκιστη και αρκετοί αθλητές και ελεύθεροι ασκούμενοι έχουν ήδη πέσει και χτυπήσει.

β) Δεν υπάρχει ζεστό νερό χρήσης.

γ) Άθλια η κατάσταση των αποδυτηρίων από άποψης υγιεινής, χωρίς προφανώς να ευθύνεται το συνεργείο καθαρισμού (δύο άτομα) το οποίο παρά όλες τις φιλότιμες προσπάθειες που κάνει είναι φύση αδύνατον να προλάβει να καθαρίσει όλους τους χώρους του σταδίου.

Η απάντησή σας κύριε πρόεδρε ήταν ότι αν γίνουν όλα αυτά τότε η τιμή εισόδου στο βοηθητικό γήπεδο θα γίνει 10€.

Μία άλλη παράμετρος η οποία συνηγορούσε στην ολιγοήμερη αναβολή των μέτρων είναι ότι παραμονές του μεγαλύτερου αγώνα της πόλης (Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος) κλείνετε το βοηθητικό γήπεδο στο οποίο προπονούνταν οι περισσότεροι αθλητές. Σαν εν ενεργεία προπονητής που είστε και πρόεδρος σωματείου, είχατε την υποχρέωση να το λάβετε υπόψη και να δώσετε παράταση το λιγότερο για μια εβδομάδα και φυσικά μετά την τέλεση του αγώνα.

Παρακαλώ κύριε Θεμελίδη να μας γνωρίσετε την τεχνοοικονομική μελέτη την οποία προφανώς έχετε εκπονήσει εάν τα έσοδά σας καλύπτουν τις δαπάνες σας (κόστος ελέγχου εισερχομένων από εξειδικευμένη εταιρία, συνεργείου ή συνεργεία υγιεινής, θερμά νερά κλπ)

 

4ον ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΑΘΛΟYΜΕΝΟΥΣ

Ο Σύνδεσμός μας με την 560/88 απόφαση του πολυμελούς πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, λειτουργεί ανελλιπώς από το 1988 ως Αθλητικός Σύλλογος και με την απόφαση Γ27140/22/1/1988 η ομοσπονδία ΟΕΒΑΣ στην οποία ανήκουμε, έχει αναγνωρισθεί από την Γ.Γ.Α..

Οι βετεράνοι αθλητές δεν γυμνάζονται για να χάσουν κιλά ή για να κάνουν ωραίο σώμα, αλλά για να εκπροσωπήσουν επάξια την χώρα μας συμμετέχοντας στις διεθνείς υποχρεώσεις τους που είναι οι Βαλκανικοί, Ευρωπαϊκοί και Παγκόσμιοι αγώνες και το πράττουν ανελλιπώς από το 1988.

Στους βαλκανικούς αγώνες του Ζάγκρεμπ το Σεπτέμβριο του 2013 τα μέλη μας εκπροσώπησαν επάξια την χώρα μας προσκομίζοντας 4 Χρυσά, 6 Αργυρά και 7 Χάλκινα μετάλλια που είναι η καλύτερη παρουσίαση του Συνδέσμου μας τουλάχιστον τα 10 τελευταία χρόνια. Θα περιμέναμε να έχουμε από τους τοπικούς αθλητικούς παράγοντες της πόλης μας μια επιβράβευση για την πολύ καλή εκπροσώπηση μας στους Βαλκανικούς αγώνες και αντί για αυτό, βρίσκουμε την άρνηση της εκγύμνασής μας, με κλειδωμένο βοηθητικό γήπεδο και αίθουσες με πόρτες κλειστές και βγαλμένα χερούλια.

Με βάση τα παραπάνω αιτούμαστε οι βετεράνοι αθλητές να έχουμε την ίδια ακριβώς οικονομική και τεχνική υποστήριξη στις εγκαταστάσεις του Καυταζογλείου με τους συλλόγους του ΣΕΓΑΣ.

 

5ον ΧΡΗΣΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΒΑΡΩΝ ΑΠΟ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ

Στην τελευταία μας συνάντηση τις 31/3/14 σας ενημέρωσα ότι έχω καθημερινές καταγγελίες από τα μέλη μας, ότι άνθρωποι του ΕΚΣ χρησιμοποιούν ανελλιπώς τις αίθουσες βαρών χωρίς να το δικαιούνται ενώ εμείς εδώ και περισσότερο από 5 μήνες δεν κάναμε χρήση αυτών των αιθουσών. Στην ερώτησή σας ποιοι είναι αυτοί, σας απάντησα ότι δεν υπήρξα ποτέ μου καταδότης. Μου απαντήσατε ότι θα σας βοηθήσω και μου αναφέρατε τα ονόματα που επανειλημμένα μου κατάγγειλαν τα μέλη μας, μου ανακοινώσατε ότι έχετε 5 καταγγελίες και ότι από την επόμενη μέρα 1/4/14 δεν θα μπαίνει κανείς χωρίς κάρτα.

Παρακαλώ κύριε Θεμελίδη να μας γνωρίσετε τι σκοπεύετε να κάνετε με το θέμα αυτό.

 

6ον ΑΡΝΗΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΕΒΑΣΘ

Ο ΣΕΒΑΣΘ απέστειλε στις 11-11-13 και στις 26-11-13 επιστολές με τις οποίες ζητούσε ενημέρωση για τη χρήση και το δικαίωμα χρήσης της αίθουσας βαρών και ουδέποτε απαντήσατε ενώ είχατε και έχετε υποχρέωση ως εκπρόσωπος της διοίκησης ΝΠΔΔ.

Αντιθέτως πρέπει να επισημάνω ότι στο αίτημα του συνδέσμου για επ' αμοιβή παραχώρηση αίθουσας για εκδήλωση, η ανταπόκριση σας ήταν άμεση.

Παρακαλώ κύριε Θεμελίδη να μας απαντήστε στις παραπάνω δύο επιστολές.

 

7 ον ΥΓΕΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Η αποστολή σας ως εκπρόσωπος του ΝΠΔΔ έχει ως πρωταρχικό στόχο την διευκόλυνση της άθλησης των πολιτών (αθλητών και ελεύθερα αθλουμένων). Εν συνεχεία αποστολή σας είναι η εύρυθμη λειτουργία του Σταδίου.

Εσείς ασχοληθήκατε κατά κύριο λόγο με την εκδίωξη των αθλουμένων από τις εγκαταστάσεις του βοηθητικού γηπέδου (το οποίο χαρακτηριστικά είναι κλειδωμένο όλες τις ώρες της ημέρας) με μοναδική πρόσβαση από το εσωτερικό του κυρίως σταδίου ενώ αποκλεισμένος για τους ελεύθερα αθλούμενους είναι και ο χώρος κλειστού γυμναστηρίου Κ3. Αυτά με το πρόσχημα της επιβολής αντιτίμου το οποίο προφανώς δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες ενός τόσο μεγάλου αθλητικού χώρου.

Αυτό έχει ως συνέπεια τον παντελή αποκλεισμό των ελεύθερα αθλουμένων, κυρίως των ευκαιριακά γυμναζομένων, οι οποίοι πρέπει να μπουν και στην διαδικασία έκδοσης κάρτας (φωτογραφίες κλπ)

Κοινώς η πολιτική σας, περισσότερο δημιουργεί προβλήματα στην ελεύθερη άσκηση και χρήση των έως τώρα κοινοχρήστων χώρων, παρά επιλύει αυτά.

Αποτέλεσμα όλων αυτών των ενεργειών σας είναι ότι ο αθλητισμός διώκετε στην χώρα, που τον εμπνεύσθηκε και ότι ο λαός και ιδιαίτερα η νεολαία της Θεσσαλονίκης θα στερηθούν το απαραίτητο για την υγεία και την προσωπικότητα τους δικαίωμα στην άσκηση και τη φυσική αγωγή. Πάρα πολλές οικογένειες θα κληθούν να πληρώσουν ακόμη περισσότερο, από το ελάχιστο εισόδημά τους, για την άθληση των ιδίων και παιδιών τους, ενώ μερικές θα αποκλειστούν τελείως. Οι συνέπειες θα είναι εξαιρετικά αρνητικές, γιατί συνδέονται με τη σωματική και ψυχική υγεία του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας, αφού η έλλειψη φυσικής αγωγής εντείνει τα προβλήματα που αφορούν την ψυχοκινητική ανάπτυξη των παιδιών, την αύξηση της παχυσαρκίας στις μικρές ηλικίες και την εμφάνιση προβλημάτων υγείας (καρδιακά- κυκλοφορικά νοσήματα, ψυχολογικά προβλήματα, σωματικές και μυοσκελετικές δυσλειτουργίες κλπ) στους νέους.

Η καλή υγεία του πληθυσμού συνδέεται άμεσα με τα δημόσια οικονομία. Υγιείς πολίτες σημαίνει λιγότερες δαπάνες για ιατρική, νοσηλευτική και φαρμακευτική περίθαλψη. Άλλωστε μην ξεχνάτε τι έχει πει πριν μερικά χρόνια πρώην υφυπουργός Αθλητισμού. "Για κάθε ένα ευρώ που δαπανάται για τον αθλητισμό, γλυτώνουμε επτά ευρώ για την υγεία". Το ξεχάσατε; Άλλωστε είναι πασίγνωστο ότι ο "Ο αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια"

Να είστε λοιπόν σίγουρος ότι το κράτος θα δαπανήσει τελικά πολύ περισσότερα για να γιατρέψει τους ασθενείς αντί να τους θωρακίσει προστατεύοντάς τους με την άθληση.

Παρακαλώ κύριε Θεμελίδη να μας απαντήστε στο σοβαρότατο θέμα της υγείας των πολιτών της χώρας και ιδικά της πόλης μας

 

8ον ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΓΗΠΕΔΟΥ

Η κεντρική είσοδος του βοηθητικού σταδίου είναι η μόνη που επικοινωνεί απευθείας με το εξωτερικό χώρο και έχει προβλεφθεί από τους μελετητές (στους οποίους όπως ξέρετε συμπεριλαμβάνομαι) να είναι άμεσα προσβάσιμη από ασθενοφόρα και λοιπά οχήματα ασφαλείας και μεταφοράς.

Αποκλείσατε με λουκέτο και αλυσίδα την πόρτα αυτήν, που σε περίπτωση έκτακτου γεγονότος, θα υπάρξει αναίτια σπατάλη χρόνου με τα συνεπακόλουθα αποτελέσματα, καταπατώντας τον κώδικα λειτουργίας δημοσίων χώρων άθλησης- συγκέντρωσης κοινού (μελέτη παθητικής πυροπροστασίας κλπ). Η πόρτα αυτή κύριε Θεμελίδη θα πρέπει να είναι πάντα ανοικτή.

8.2 Όταν ο χρήστης πληρώνει για να γυμναστεί έχει απαιτήσεις ιδικά σε θέματα υγιεινής και ασφαλείας. Η απλή δήλωση που τοιχοκολλήσατε ότι "κάθε γυμναζόμενος είναι υπεύθυνος του εαυτού του" δεν σας καλύπτει. Όταν εκδίδετε κάρτα θα πρέπει να υπογράφει ο αιτών, γραπτή δήλωση ότι έχει επισκεφθεί πρόσφατα ιατρό, ότι είναι καλά στην υγεία του και επιτρέπεται να γυμναστεί, και ότι είναι αποκλειστικά υπεύθυνος του εαυτού του.

8.3 Επιτρέψατε την ελεύθερη είσοδος (χωρίς πληρωμή) του κοινού για τρέξιμο και περπάτημα μόνο γύρο από το κεντρικό στάδιο. Το στάδιο δεν έχει μελετηθεί για τέτοια χρήση. Δεν προσφέρει την απαραίτητη ασφάλεια και τις σωστές συνθήκες υγιεινής. Που θα αλλάξει ο αθλούμενος, που θα αφήσει τα ρούχα του, σε ποιές τουαλέτες θα πάει κλπ.

Η αλλαγή χρήσης του σταδίου κύριε Θεμελίδη απαιτεί τουλάχιστον αρχιτεκτονική μελέτη.

Παρακαλώ κύριε Θεμελίδη να μου απαντήσετε άμεσα στην παραπάνω επιστολή μου.

 

                                                                                                                  Με τιμή

 

 

 

                                                                                                             Ιούλιος Άββοττ

                                                                         Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός

                                                                                                      Πρόεδρος του ΣΕΒΑΣ